21.On seeing _______ gift they wanted, the kids screamed with ______ delight.
A. /; a B. a; the
C. the; / D. the; a
22.(’13 咸阳二模) Listening to music can be very enjoyable, but ______can be appreciated unless you like it.
A. nothing B. something
C. everything D. anything
23.(’13 湖南卷)You cannot accept an opinion ______ to you unless it is based on facts.
A. offering B. to offer
C. having offered D. offered
24.—You see, I'm poor in math, but good at English, while you are good at math, but weak in English.
—That's ______we should help each other.
A. when B. why
C. how D. what
25.According to the rules and regulations，all payments______be made in cash in the shopping center.
A. shall B. can
C. must D. should
26.(’13 福州质检)—The iPad mini cost me about 3,000 yuan.
—Well, it was crazy of you to spend so much money on Apple products______ you could buy another brand.
A. when B. unless
C. which D. that
27. Having heard wolves howling in the forest, Lala ______ her walk up the path to the cave.
A. accumulated B. circulated
C. accelerated D. calculated
28.(’13 江西七校联考) Jack opened the door, there______ he had never seen before.
A. a woman did stand B. a woman stood
C. did a woman stand D. stood a woman
29. Sun Yang, a young Chinese swimming talent, ______ several gold medals before the 2012 London Olympics.
A. won B. has won
C. had won D. was to win
30.(’13 皖北协作区联考) The Diaoyu Islands have been part of China's territory since ancient times, ______ as important fishing grounds of Taiwan.
A. served B. to serve
C. serving D. having served
31.(’13 四川卷11 )Read this story, ______you will realize that not everything can be bought with money.
A. or B. and C. but D. so
32. Well, in that case, why don't you go to the school library and ______ all the books on the subject?
A. check out B. bring out
C. put out D. leave out
33.(’13 苏锡常镇二调)We should realize the fact that when you graduate from university, you are still not prepared for the possible situations ______ we may face in the working world.
A. where B. when
C. that D. what
34.(’13 湖南五市十校一次联考) If you shut your door to all errors,truth _______.
A. will be shut out B. will shut out
C. was shut out D. has shut out
35.—I really think our teacher's work is as good as that of those famous educators.
—______.He has developed his own style of teaching.
A. That's not the point
B. You can say that again
C. It counts for nothing
D. That's great
(’13 绵阳二诊 )Growing older is unavoidable while growing up is optional. These words have been passed on in the loving 36 of Rose.
On the first day of school our professor challenged us to get to know someone, so I 37 to find a little old lady looking at me with a smile. She said,“ Hi! My name is Rose. I'm eighty-seven years old. Can I give you a 38 ？”I laughed and 39 responded, and then a giant squeeze followed.“ 40 are you in college at such an innocent age?” I asked. “I'm here to meet a rich husband, get married, have a couple of kids...” I was 41 what it was that motivated her to be taking on this 42 at her age. “I always dreamed of having a college education and now I 43 it！” Later, we became friends.
Rose became a campus celebrity and she easily made friends 44 she went. On one 45 Rose was invited to speak at our football banquet. Her prepared cards dropped before she 46 the speech. A little 47 , she simply 48 her throat and began,“We do not stop playing 49 we are old; we grow old because we stop playing. There are certain secrets to staying 50 , being happy and achieving success. You've got to have a dream. When you 51 your dreams, you die.”
At the end of the year Rose finished her college education. One week after graduation Rose died 52 in her sleep. Over two thousand college students 53 her funeral in honor of the wonderful woman who taught by 54 that it's never too late to be all you can possibly be.
Anybody can grow old, which doesn't 55 any talent or ability. The key is to grow up by always finding opportunities in change.
37.A.turned up B.turned over
C.turned around D.turned away
（’13宝鸡三检）For years I wanted a flower garden.But then we had Matthew. And Marvin. And the twins, Alisa and Alan. And then Helen. Five children. I was too busy raising them to grow a garden.
Money was tight, as well as time. Often when my children were little, one of them would want something that cost too much, and I'd have to say, “Do you see a money tree outside? Money doesn't grow on trees, you know.”
Finally, all five got through high school and college and were off on their own.
One spring morning, on Mother's Day, I was working in my kitchen. Suddenly, I realized that cars were tooting their horns as they drove by. I looked out of the window and there was a new tree, planted right in my yard. I thought it must be a weeping willow, because I saw things blowing around on all its branches. Then I put my glasses on and I couldn't believe what I saw.
There was a money tree in my yard!
I went outside to look. It was true!There were dollar bills, one hundred of them, taped all over that tree. Think of all the garden flowers I could buy with one hundred dollars! There was also a note attached,“I owe you eight hours of digging time. Love, Marvin.”
Marvin kept his promise, too. He dug up a nice ten-by-fifteen foot bed for me. And my other children bought me tools, ornaments, a trellis（框架）, a sunflower stepping stone and gardening books.
That was three years ago. Now my garden is very pretty, just like what I wanted. When I go out and tend my flowers, I don't seem to miss my children as much as I once did. I feel like they're right there with me.
I'm still not sure that money grows on trees. But I know love does!
56.Why did the mother say“Money doesn't grow on trees”?
A.She wanted her children not to spend extra money.
B.She was too sad to say anything else.
C.She told her children a truth about money.
D.She just played a joke on her children.
57.What do we know about the mother according to the text?
A.She is a bad-tempered woman.
B.She believes money can grow on a tree now.
C.She is a writer.
D.She is hard-working in housekeeping.
58.What can be inferred from the text?
A.The author raised five children.
B.The money tree was a gift of Mother's Day.
C.It cost Marvin eight hours to dig up the bed.
D.Children planted a weeping willow in the yard.
59.Which of the following would be the best title for the text?
A.My Money Tree
（’13成都二诊）Welcome to The English Garden Shop.
These garden tools are chosen for us by our partners at Quality Garden Tools. All items are discounted.Quality Garden Tools aims to deliver from stock in 48 hours. All items are covered by manufacturers’（制造商的）guarantees. Postage and packing is just ￡ 3.95 on orders under ￡ 100 and free thereafter.
60.How much will you pay for a pair of shears?
A.￡ 17.1. B.￡ 52.95.
C.￡ 69.95. D.￡ 73.9.
61.If you buy a set of spade and fork, you should fill in the order code“_______”.
C.ARSHS-EG and HG88WC
D.HG88WC and BSDTS-EG
62.You don't have to pay for the postage and packing if you buy________.
A.HAWS GREEN LONG REACH CAN
B.LIGHTWEIGHT HEDGE SHEARS
C.DIGGING SPADE & FORK SET
D.SPEAR & JACKSON TROWEL
(’13合肥一检)Children today would rather toy with new technologies. The role of children has changed as well as that of teens. The world has truly evolved throughout the years.
Today ,a typical day in the life of a five-year-old is entirely different from what it once was. A few decades ago children used to work. They did the kind of work parents do today. Today there are shows on which children are putting pounds of make-up on and have flashing things all over their bodies. This makes a child want to paper over all of their imperfections. They think they have to look perfect all the time.
Teens have changed as well. My grandma got married when she was thirteen. Girls who had an arranged marriage had no time to play because they were expected to cook, clean, take care of the kids, and do housework every single day. Today, we go to school every morning, maybe participate in some after-school activities, and possibly go to work for extra cash. Then we go home and do homework, and eat. After all of this we have to find the time to socialize by texting, talking on the phone, or logging on to social networking sites. We enjoy ourselves a lot.
The generation before us complains about how they did not have the things we have now. They say we are not appreciative and do not value life or just do not care about our futures anymore. Let's make a change! The youth have the power to work on whatever they believe in and make a difference in the world. Take advantage of your resources. It is never too late to make a positive change in our world.
63. The role of children and teens has changed mainly because _______.
A. new technologies are developing and widely used
B. they don't have to work hard as their parents did
C. their world has truly evolved
D. they look perfect all the time
64. The underlined phrase in
A. put up with B. make up for
C. put aside D. cover up
65. We can learn from the text that nowadays teenagers _______.
A. do housework as their parents did
B. are having a social life in richer ways
C. are seldom satisfied with what they have
D. don't appreciate and value life
66. The author's attitude towards the changes of teens' life is _______.
A. critical B. neutral
C. optimistic D. complaining
(’13南平质检)Poor sleep can have a great effect on the functions inside the human body, say UK researchers. The activity of hundreds of genes was changed when people's sleep was cut to less than six hours a day for a week. The researchers said the results of the recent research helped explain how poor sleep damaged health. Heart disease, diabetes, obesity and poor brain function have all been linked to poor sleep.
What poor sleep actually does to affect health, however, is unknown. So researchers at the
Meanwhile the natural body clock was disturbed —some genes naturally get weak in activity through the day, but this effect was eased due to poor sleep. Prof. Colin Smith, from the
Dr. Akhilesh Reddy, a specialist in the body clock at the
67. The passage is mainly about _______.
A. why body clock was affected by poor sleep
B. how researchers found the results of poor sleep
C. how poor sleep could affect the human body
D. why proteins changed the chemistry of the body
68. What could poor sleep result in?
A. The changes in genes.
B. Weaker body reactions.
C. Less active genes.
D. The decrease in proteins.
69. It can be inferred from the passage that _______.
A. researchers know little about the effect of poor sleep
B. people with poor sleep are expected to live a short life
C. a new drug to cure poor sleep will soon come into being
D. genes should grow and die naturally accord-ing to the body clock
70. According to Dr. Akhilesh Reddy, which of the following is TRUE?
A. Body clock will disturb the immune system.
B. Sleep is closely related to the growth of cells.
C. Healthy problems are the results of poor sleep.
D. Sleep is important to keep the functional state.
Tips to Become More Confident
Our confidence plays an important role in ability to achieve success and happiness. It affects our mental thought patterns, the way we speak and act, and the decisions we make in all areas of our lives. Confident people take more action, perform better, and are more likely to achieve their goals. 71 Lucky for us, confidence can be built and strengthened until it becomes natural, just as any other habit. It simply takes a little time, some effort,and a bit of attention.
The more knowledge you acquire, the more confident you will be. Knowledge is power, and the more powerful you feel, the higher your confidence will be.
Keep a list of successes, big and small. It'll help you to see your abilities in a more positive and realistic light.
●Start a conversation.
When you find yourself in a social situation, don't always turn to those you're comfortable with.
73 Eventually getting to know new people will become easier.
Stop measuring yourself against others. 74 Making comparisons is a damaging and an inaccurate measure of success anyway.
Confidence helps you to be more secure in your abilities and more positive in your attitude. It also encourages you to be more assertive(坚定自信的)to take up more challenges, and to improve your skills. 75 The end result is a better outlook, more success, and a higher quality of life in all areas.
A. As an added benefit, you'll attract like-minded people.
B. Track your accomplishments.
C. The result you get isn't always real.
D. It may only do harm to them.
E. List your super abilities.
F. What's more, confident people can take more joy from their accomplishments.
G. Talk to someone you don't know very well.
(’13浙江卷) Dear Diary,
Here I am in the middle of a city, 350 miles far away from our farmhouse. Do you want to know why we move last week? Dad lost his job, and as Mom explained, “He was lucky to find other one.” His new job meant I had to say goodbye to my classmate, my school or just everything else I love in the world. To make matters bad, now I have to share a room with my younger sister, Maggie. Tomorrow is first day of school. I am awfully tiring, but I know I'll never fall sleep.
Good night and remember, you, dear diary, is my only souvenir from my past life and my only friend.
(’13青岛一模)假定你是李华，准备参加学校举办的主题为“How to protect ourselves in the school when a disaster happens”的英语征文比赛。请按要求写一篇短文：
Life is not easy. As a student, we should learn how to protect ourselves in the school...
21．C 考查冠词。“______ gift they wanted”，表示他们想要的礼物，表特指，第一空应填the；with delight表示“欣然，高兴地”，为固定搭配，第二空不填。所以选C。
29．C 考查动词的时态。根据句中的时间状语“before the 2012 London Olympics”可知，应用过去完成时态，所以C项正确。
30．C 考查非谓语动词。句中已有谓语动词，故空处应用非谓语动词形式。The Diaoyu Islands和serve是逻辑上的主谓关系，故用动词的-ing形式作伴随状语，且此处讲述的是一个事实，故选C。
32．A 考查动词短语辨析。根据句意可知check out“核实，查证”正确。B“阐明，出版”；C“扑灭”；D“遗漏”。
33．C 考查定语从句。分析句子成分可知，空处引导定语从句，修饰先行词the possible situations，且在从句中作宾语，故应用that。
34．A 考查时态和语态。条件状语从句中用一般现在时表将来，主句应用将来时；shut out与truth之间是动宾关系，所以用被动语态。
35．B考查情景交际。You can say that again．“你说对了”，符合语境。That's not the point．“那不是重点”；It counts for nothing.“这不算什么”；That's great．“那太好了”。
37．C turn around“转过身”，符合语境。turn up“重新出现”；turn over“移交”；turn away“拒绝”。
38．A 根据下句中的“then a giant squeeze followed”可知，hug“拥抱”正确。
43．D make it“成功”，符合语境。
45．B on one occasion“有一次”，是固定短语，符合语境。
50．B stay young“保持年轻”，符合语境。
54．A by example“通过实例”，是固定短语，符合语境。
56．A 细节理解题。根据第二段中的“Money was tight”和“when...would want something that cost too much”可知选A。
57．D 细节理解题。根据第一段的最后一句“I was too busy raising them to grow a garden．”和第四段中的“I was working in my kitchen．”可知选D。
60．D 细节理解题。根据文章第二段中的“Postage and packing is just ￡3．95 on orders under ￡100”以及第二套工具的价格￡69．95可知，一副大剪
62．C 推理判断题。根据第二段中的“Postage and packing is just ￡3.95 on orders under ￡100 and free thereafter．”可知，定额超过100英镑时就会
免除邮资和包装费。分析四个选项可知，只有DIGGING SPADE & FORK SET的价格超过了100英镑，所以选C。
63．A 细节理解题。根据第一段第一句“Children today would rather toy with new technologies.”可知，儿童和青少年的角色变化的原因是新技术的发
64.D 词义猜测题。根据画线短语的下一句“They think they have to look perfect all the time．”可知，孩子想掩盖自己的缺点，让自己看起来一直很完美。put up with“忍受”；make up for“弥补”；put aside“忽视，不理睬”；cover up“掩盖（错误、罪行等的）真相”。因此该短语与cover up含义接近。
65．B 推理判断题。根据第三段中的“Today，we go to school every morning...We enioy ourselves a lot．”可知，现在的青少年有更丰富的社交生活。
68．A 细节理解题。依据第二段第三句“More than 700 genes were changed due to poor sleep.”可知，应选A项。
70．B 细节理解题，由文章最后一句中的“My feeling is that sleep is particularly important to make all cells grow again.”可知，Dr. Akhilesh Reddy认为睡眠和细胞的生长有着密切的联系。
71．F F项与该空前一句“Confident people...their goals．”一致，都在介绍自信的人的表现，故选F项。
72．B B项与该空后的“Keep a list of successes”一致。
73．G G项“Talk to someone you don't know very well.”与该空前的“don't always turn to those you're comfortable with”和该空后的“getting to know new people”一致。
74．C 根据空前的“不要把自己跟其他人作比较”以及空后的“Making comparisons is a damaging and an inaccurate measure of success anyway.”可知，C项“得到的结果不总是正确的”符合语境。
Here I am in the middle of a city, 350 miles far ■ from our farmhouse. Do you want to know why we move last
week? Dad lost his job, and as Mom explained,“He was lucky to find other one.
“His new job meant I had to say goodbye to my classmate,my school or just
eyerything else I love in the world.To make matters bad, now I have to share
a room with my younger sister, Maggie. Tomorrow is ∧ first day of school. I
am awfully tiring, but I know I'll never
Good night and remember, you, dear diary, is my only souvenir from my
past life and my only friend.
第六处：将bad改为worse。考查形容词。to make matters worse是固定词组，表示“更糟糕的是”。
Life is not easy.As a student,we should learn how to protect ourselves in the school.
When an earthquake happens,first we should calm down, which is the most important.Shouting and crying are of no use. Follow the teachers' guidance and keep our actions in order.
Second, hide beneath our desks with our school bags on our heads if we are in the classroom. That can keep us a little safer.Be sure not to jump off the building. Third, if we are on the playground, do not move.Sit on our feet and use hands to cover our heads so that they can be kept from being hit on. At last, help each other. When we are faced with natural disasters, individual power is tiny. Only by uniting can we overcome the difficulties.
These are my suggestions. Keep them in mind and maybe someday we can survive in case of an earthquake.