您当前位置:少年文摘报 >> 试题宝典 >> 高中 >> 浏览文章

2014年高考英语模拟试题(三)

2014-6-26 10:18:19 本站原创 shnwzb 【字体:

 

2014年高考英语模拟试题()

(满分:150  时间:120分钟)

 

第Ⅰ卷

第一部分  听力(共两节,满分30分。略)

第二部分  英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节  单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

21.(’13合肥一检)—Thanks for the lift. I do appreciate it.

______.

A.No problem               B.With pleasure

C.Not necessarily          D.A piece of cake

22.(13安徽六校联考)If we just bring over products developed for the US market,we will soon be  _______ to just competing on price.

A.made                        B.intended

C.reduced                     D.forced

23.It is necessary that we keep the young generation ______ of the current affairs.

A.informed                   B.being informed

C.informing                  D.to inform

24.(13济南4月巩固性训练)Where did you pick up the stamp?

It was at the post office ______ we worked in the  summer vacation.

A. that                         B. where

C. which                      D. when

25.(13 杭州一检) In the past three decades, _________ significant advance has been made in           _______modern  agriculture.

A. a; 不填                   B. the; a

C.不填;the                 D. a; a

26.(13 天津卷) It was not until near the end of the letter  she mentioned her own plan.

A. that                         B. where

C. why                        D. when

27. Hey, John!  I  _______ that you were invited to this  party too.

A. didn't know                     B. I don't know

C. wasn't knowing         D. hadn't known

28.(13 绵阳三诊)________ difficulty you may face, we will  always fight along with you.

A. What                       B. Whatever

C. However                  D. How

29. _______ her leg the last time, Brenda decided not to go on  the school skiing trip this year.

A. Breaking                  B. Broken

C. To break                   D. Having broken

30.— I'm worried about the sports meet. Do you think it will  be postponed?

If it _______rain tomorrow. But actually the weather   forecast has removed our worry.

A. could                       B. would

C. might                             D. should

31.(13 重庆卷)A Midsummer Night's Dream ____ at the Theatre Royal on 19th June, and then tours throughout  Scotlant.

A. opens                             B. is opened

C. will open                  D. will be opened

32. It makes good sense to buy a large packet because  _______ will work out cheaper in the end.

A. it                             B. this

C. one                          D. they

33.(13 湖南六校联考 )Nothing is _____ to defeat you  when you often assess yourself negatively.

A. easy                         B. more easily

C. much easier              D. the easiest

34. The increasing interest in reading is _____ in the number  of people going to libraries and bookstores.

A. various                    B. evident

C. specific                    D. stable

35. (13 皖南八校三次联考)Our English teacher often tells  us that the meaning of a new word may be _______  according to the given context.

A. picked out                B. ruled out

C. brought out              D. taken out

第二节 完形填空(20小题;每小题1.5分,满分30)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

      (13 陕西五校二模) Years ago, if a teenager had some problems in his life, he might go home and write them in his diary; now, a teenager with the   36     problems might go onto the Internet and write about them in a blog(博客). In many ways, a diary and a blog are very   37   .But what makes blogging different from writing in a(n)    38    diary?

The biggest difference is that a blog is much  more    39    than a diary. Usually, a teenager treats his diary like a book full of   40   that he does not want to   41    with others.

It's interesting  that  someone who  writes  a  blog    42   a diary will probably write nearly the same information.

I have a little sister, and sometimes I go online to read her    43   . She writes about things like waking up early for swimming practice and not studying enough for her chemistry test.   44   I was her age, I wrote about the same things, but    45   in my diary. Then, after I had finished writing, I would hide my diary in a secret place because I was    46    that my sister might read it.

The biggest   47  with blogging is that anyone can read what you write. If I was angry with a friend during high school and wrote something    48    about him in my diary, he would  never know.    49  , if my sister ever wrote something bad  about a friend, that friend might   50    her blog and get angry.

There are also   51   of blogging, of course. If I was  feeling sad one day and wrote in my diary, nobody would care about me, because no one would   52   about it. However, if my sister wrote the same sentence in her blog, her best friends would quickly   53   and tell her  how much they    54    her. Blogs help people   55    in contact with their friends and know what the people around them are doing.

36.A.same                    B.troublesome

    C.difficult                    D.daily

37.A.simple                  B.special

    C.similar               D.different

38.A.personal              B.ordinary

    C.meaningful           D.traditional

39.A.attractive                     B.public

    C.exciting                     D.quick

40.A.thoughts               B.puzzles

    C.ideas                  D.secrets

41.A.tell                       B.share

    C.publish               D.solve

42.A.instead of             B.as well as

    C.except for           D.besides

43.A.blog                            B.diary

    C.report                D.web

44.A.Although                     B.Since

    C.When                 D.Because

45.A.only                            B.already

    C.still                           D.never

46.A.angry                   B.sad

    C.glad                          D.worried

47.A.problem               B.doubt

    C.question                    D.mistake

48.A.boring                  B.wrong

    C.mean                 D.funny

49.A.So                       B.However

    C.Therefore                  D.Then

50.A.steal                            B.break

    C.write                  D.read

51.A. reasons                B.wishes

    C.shortcomings        D.advantages

52.A.care                            B.know

    C.think                  D.ask

53.A.prepare                 B.begin

    C.respond                     D.feel

54.A.like                      B.miss

    C.need                  D.stand

55.A.lose                      B.stay

    C.leave                 D.find

第三部分  阅读理解(共两节,满分40)

第一节  (15小题;每小题2分,满分30)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

A

(’13成都二诊)I moved from Chicago to Brooklyn in July of 2010, just in time to watch my mother die. My parents were both gone now. I took with me as many things they had left behind as I could.

I was walking out one Saturday later that summer when something caught my eye —a pale green dress. Laid out on the pavement was stuff like earrings, glass candle holders, and books. Hanging on the fence behind were a few pairs of jeans and a green cotton dress.

The woman, the host of the stoop(门廊)sale, looked like she was getting rid of a past she didn't need or want:a dress that was too big for her, a chest of drawers that took up too much space, space she needed, maybe, to heal, recover, or grow.

I wasn't really planning on buying anything, but now I needed to show her that I appreciated her things and I would give them a safe home. Then I had my first stoop sale— I paid her 20 dollars for her green cotton dress and her blue candle holder.

From that day on, I became interested in stoop sales, some of my favorite things are from someone else's life. I find no joy in shopping at regular stores any more. I love trying to sniff out a memory from a vase or a drawer. It is comforting to know that someone has breathed and laughed inside a sweater before me.

A few weeks ago, I carried my mother's dresses to a friend's stoop. These were her best items, which were once worn by the most important person in my life. For many hours, I watched from across the path people advancing the stoop, some leaving with Mom's dress. I used to think that her stuff was as forever sacred(神圣的)as my memory of her. I know now that once I love a scarf or shirt too dearly  it needs to find a new home Even that green dress is long gone by now

56The author took her mother's dresses after her death because______.

Ashe valued the things used by her mom

Bshe didn't want to throw them away

Cshe could sell them later

Dthey were her mom's best items

57From the passagewe know that________.

Athe things the author bought from the woman  were too big

Bthe author is fond of imagining others' life experiences

Cthe author will never shop at regular stores any more

Dthe author still keeps most of her mom's things

58In the last paragraphthe author tries to tell us that______.

Aher mom is the number one person in her life

Bshe didn't really want to sell her mom's dresses

Cshe still thinks of her mother quite often

Dlove doesn't mean holding on to something tightly

59It can be inferred that the author will______.

Anot sell her own things at stoop sales

Bkeep her mom in her mind in another way

Cbe sad about all the memory of her mom

Dmove to another city for a new life

B

(13福建毕业班质检)Step into wonderland and follow any of the many tracks around Kinabalu Park  Even though it is the most explored and studied place in Borneonew discoveries of rare plants are frequently being made here

So  take a map and set off on your own or follow  Park Naturalists as they take you on guided path walks and point out the various wondersThere are also  visual shows advertising rare plants and animals  hereIf you  are  a  first-time  visitorsign up for these shows and you'll be excited when you find yourself identifying the same plants and animals on your walksor during your climb up MtKinabalu

MtKinabalu Botanical Garden is one of the biggest attractions at the park Started in 1981this 5-acre garden is an excellent collection of the different kinds of plant-life on the mountainas plants from all over the park have been replanted here There are hotelsinns and chalets at Kinabalu Park to suit one's budget. For more information click www. sabahtourismtourismcom.

 

60.It can be learnt that _____.

A. Mt. Kinabalu is a more explored and studied area than Borneo

B. there're still some unknown rare plants in Kinabalu Park

C.Mt. Kinabalu Botanical Garden attracts visitors due to its long history

D.visitors should follow the Park Naturalists so as not to get lost

61.The underlined word“chalets” in Paragraph 3 most probably refers to“______”.

A.plants                B.garages

C.cottages              D.tracks

62.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Botanical Garden and Butterfly Farm open at the same time.

B.Guided Nature Walk is a favorite of first-time visitors.

C.Slide Show is unavailable unless it is arranged in advance.

D.Visitors can have access to Night Walk anytime they wish.

63.If a couple visit the Park with their son aged 19, how much will they pay?

A.$ 30.   B. 40     C.$ 50.     D.$ 60.

C

(’13湖北八校二次联考)Seventy-three-year-old Gary selected his food in Value Mart more carefully than NASA chose its candidates for the space shuttle. Skim milk was $ 2.99, on sale from $ 3.49;white bread, 89 cents with a discount; table salt, 99 cents, 20 cents off the regular price. Leaving the cashier, he estimated that he had saved 80 cents today.He was pleased that he had got good value for his money again.

At the exit, the cold wind reminded him of his gloves. “Now where are they?”Not in the coat pockets. Not in the grocery bag either. The worried man made a thorough search of all his pockets, again including the grocery bag. Now he was sure they must have been dropped somewhere inside the store.

Old Gary had bought the black gloves at a 25% discount ten years ago. His quick decision to buy the expensive gloves turned out to be a good one, which even promoted his social status on the bus, as poorer passengers stared at him enviously. Losing this favorite possession was almost like losing a child to him.

Gary re-entered the store with long steps. He followed the same route he had walked before. There were all open passages and it did not take long to be convinced that the gloves were not in sight.

Society has changed, and people have hanged,he murmured to himself.Years ago, if somebody picked up something lost, they would give it back. Not any more!”

On his way out,he went over to the cashier to ask if she had received any lost gloves. She asked him what colour they were,and when he said“black”, there came a disappointing answer. He took his time now, finally walking out of the store.

Back home,Gary was at a loss. In deep winter, he could not do without a pair of gloves. He was very upset that people no longer returned things they found on the road.

After a month, Gary decided to buy another leather pair. Before boarding the subway, he stepped into Value Mart again to see if by any chance his gloves had been returned to the lost and found office. “What colour are they?” the woman in the office asked again.“Black,”he gave the same answer. She looked into her drawer and drew out a pair of men's leather gloves.“Are they?”

Yes!Those are mine!”Gary exclaimed, his eyes glowing with joy.

64.According to the passage, Gary thought his buying the gloves to be ________.

A.unnecessary                      B.wise

C.hot-headed                       D.adventurous

65.What can we infer about Gary?

A.He is not well off.

B.He is particular about food.

C.He holds a pessimistic attitude towards life.

D.He doesn't get along well with his neighborhood.

66.In Gary's opinion, why couldn't he recover his gloves at first?

A.He was not careful enough.

B.The cashier forgot to return his gloves.

C.A customer took his gloves by mistake.

D.Someone picked up his gloves and kept them on purpose.

67.What is the best title for this passage?

A.Seeking gloves

B.The stolen gloves returned

C.Declining moral standards

D.A forgetful but stubborn old man

D

(’13北京卷)       Tail Spin

Two dolphins race around in a big pool in the Ocean Park. The smaller dolphin, Grace, shows off a few of her tricks, turning around and waving hello to the crowd. The most amazing thing about her, however,is that she's even swimming at all. She doesn't have a tail.

Grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap. When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005,she was fighting for her life. “Is she going to make it?” Her trainer, Abbey Stone, feared the worst. Grace did make it—but her tail didn't. She ended up losing her flukes and the lower part of her peduncle.      

Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. Grace taught herself to move another way—like a fish! She pushes herself forward through the water by moving her peduncle from side to side.

The movements put harmful pressure on Grace's backbone. So a company offered to create a man-made tail for her. The tail had to be strong enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldn't hurt her.

The first time Grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. Some days she wears it for an hour at a time,others not at all. “The new tail isn't necessary for her to feel comfortable, says Stone, but it helps to keep that range of motion(动作) and build muscles(肌肉).

Now, the dolphin is about to get an even happier ending. This month, Grace will star in Dolphin Tale, a film that focuses on her rescue and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to meet her. Seeing Grace swim with her man-made tail gives people so much courage.

68.When Grace first arrived at the Ocean Park, her trainer worried about her ________.

A.physical build

B.potential ability

C.chance of survival

D.adaptation to the surroundings

69.A man-made tail is created for Grace to ________.

A.let her recover faster

B.make her comfortable

C.adjust her way of swimming

D.help her perform better tricks

70.The story of Grace inspires people to ________.

A.stick to their dreams

B.treat animals friendly

C.treasure what they have

D.face difficulties bravely

第二节   (共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

There are many problems in the world everywhere we go. There is a big problem in schools, especially in high schools.      71      Teens have figured that it is okay to cheat because everyone does it. Dishonesty has become a big factor in today's society. Cheating affects everyone in some way.

Cheating occurs every day in every school. Cheating occurs even in the nicest schools, including private schools. This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking.      72     

There is a wide range of cheating that can go on in schools. It can be as simple as copying one word, or copying the whole test. Whatever the extent of the cheating, that does not make it right. In today's society, teens just assume that cheating is an acceptable way of getting through test.      73     

Cheating affects me because when I study very hard for a test, someone else may do better than me because of their cheating. This may ruin the curve for the class.      74      With that, sometimes I feel taken advantage of when someone glances over at my paper. I don't always cover it up, but sometimes I do.

This effects my motivation to learn because I figure that studying is not worth it anymore if everyone is cheating and I might as well not study as hard.  This can be frustrating. Cheating widely affects others too.      75      It ruins the learning environment in the classroom.

In conclusion, no matter what the motivation is,  it is wrong to cheat. But today, so many do it that teachers have to watch even more carefully.

What shall we do about it? We have to face the problem of cheating. If everyone would guard themselves against cheaters, they might give it up.

A.They don't care even though they know the consequences.

B.It seems as if teachers don't care, and you can get away with it.

C.Cheating is a big problem and a headache for teachers to watch out for.

D.Cheating only sends a negative massage to everyone.

E.Also, one might do it because he knows he can get away with it.

F.I used to get mad at cheaters for not playing fair, but I think it more fun to battle with them.

G.And that is not fair because I could have got a better score.

第Ⅱ卷

第四部分   写作(共两节,满分35分)

第一节   短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

(’13浙江五校联考)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As a boy grown up in India, I had longed to traveling abroad. I used to listen to the stories my father told me about her stay in Canada and trips to Europe in 1970s. My big moment finally come in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend for a meeting. The service during the flight to Frankfurt was such nice that even today I can still remember them. The flight was really smooth and thorough enjoyable, even for someone as me, who is otherwise scared of flying.

第二节   书面表达(满分25分)

(’13江西毕业班质检)现在,越来越多的学生打算利用假期去国外旅游,但他们并不知道如何登机。正好你去年和你的父母乘飞机去国外旅游过,请你写一篇英语短文给《中学生英文报》,介绍你们登机的过程。内容要点如下:

1.登机的简要经过:将旅行箱放到手推车上,到机场服务处登记,通过护照检查,机场工作人员核查护照,盖章,检查随身行李,排队登机;

2.登机后的一些活动:找座位,休息……(可自由发挥)。

注意:1.词数100左右;

2.参考词汇:trolley手推车,check in登记。

(摘自《考试》)

 

 

2014年高考英语模拟试题(三)》:

1—5 BBCAB  6—10 ACCBA  11—15 CCBAA  16—20 CCCBA

21考查交际用语。——谢谢你让我搭便车,我真的很感激。——不客气。No problem“不客气,没什么,没关系”,用于回答别人的道谢或道歉,符合语境。With pleasure“非常愿意”,表示客气地接受或同意;Not necessarily“不一定”;A piece of cake“小菜一碟”。

22考查动词辨析。句意:如果我们只是把为美国市场开发的产品拿过来,那么我们将很快沦落到只能打价格战的境地。be reduced to doing“沦落到”。

23考查非谓语动词。句意:让年轻一代时刻了解时事是很有必要的。the young generationinform之间是逻辑上的动宾关系,故用informed

24考查强调句的省略和定语从句。句意:——你在哪儿买到的邮票?——在我们暑假工作过的那个邮局。分析句子结构可知,答句是一个内置了定语从句的强调句式,空处在定语从句中作地点状语,故用where引导。将答句补充完整应为“It was...vacation that I picked it up”。

25考查冠词。第一空,make a significant advance表示“取得重大进步”,为固定短语;第二空,modern agriculture表示“现代农业”,agriculture为不可数名词且此处表泛指,因此第二空不用冠词。故选A

26考查强调句型。句意:直到将近信的结尾她才提及了自己的计划。本题的题干为强调句型,被强调部分为not until near the end of the letter

故选A

【知识拓展】当not until位于句首时,句子(主句)要倒装。如:①No until the teacher came in did the students stop talking.直到老师进来学生们才停止讲话。②Not until next week will the sports meet be held.直到下周才开运动会。

27考查时态。句意:嘿,约翰!我不知道你也被邀请参加这个聚会。根据句意可知,此处是对过去事实的一般性陈述,所以用一般过去时。

28考查状浯从句。句意:无论你可能面对什么困难,我们都将与你一起战斗。根据句意可知,此处应用Whatever引导让步状语从句,意为“无论什么”。

29考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为原因状语。break与其逻辑主语Brenda之间是主谓关系,又根据“the last time”可知,break的动作发生在decided之前,因此使用动词的-ing形式的完成式,故选择D

30考查情态动词。——我担心运动会。你认为它会被推迟吗?——如果明天下雨的话就会推迟。但实际上天气预报已经消除了我们的担心。根据语境可知,此处表示与将来事实可能相反的虚拟语气,故条件状语从句谓语用”should+动词原形”。

31考查动词的时态和语态。表示按照计划、安排即将发生的动作,用一般现在时;open表示“开始公演”时,是不及物动词,不能用被动语态。故A项正确,

32考查代词。句意:买大盒的是很明智的做法,因为大盒的最终算下来更便宜。此处代词指代前面提到的a large packet,属同一事物,故选it

33考查形容词的比较级。句意:没有什么事情比你常常消极地评价自己更容易击败你。该句使用了否定式的比较级表示最高级。much用来

修饰比较级。

34考查形容词辨析。句意:从去图书馆和书店的人的数量上明显看出人们对阅读越来越感兴趣。various“各种各样的”;evident“明显的,显然的”;specific“特殊的,明确的”;stable“稳定的,牢固的”。

35考查动词短语辨析。句意:我们的英语老师经常告诉我们说新单词的意思根据上下文就有可能体现出来,bring out“使显现”符合句意。

    【解题导语】本文从多个方面对比了日记与博客的不同。

36.A  多年前,如果青少年在生活中遇到某些问题,他可能会回家把它们写进日记里,而现在遇到同样的(same)问题,他们可能会上网写一篇博客。

37在很多方面,日记与博客很相似(similar)。故选C

38但是,是什么让写博客不同于记传统的(traditional)日记呢?personal“个人的”;ordinary“普通的”;meaningful“有意义的”。

39最大的不同是,博客比日记更为公开。public“公开的”,符合语境。

40通常,青少年把自己的日记当作一本充满秘密(secrets)的书看待,他不愿意和别人分享(share)

41参见上题解析。

42有趣的是,很多不写日记写博客的人,写的内容竟然是差不多的。instead of表示“代替,作为……的替换”,符合语境。

43“我”有一个小妹妹,有时候“我”会上网读她的博客(blog)

44当“我”在她这个年纪的时候,“我”也会写同样的事情,但是只(only)会记在日记里。when“当……时”,符合语境。

45参见上题解析。

46当“我”写完日记后,“我”会把日记藏在一个秘密的地方,因为“我”担心(worried)“我”妹妹会看到。

47.A  写博客最大的问题(problem)是,任何人都可以读到你写的东西。

48在高中时期,如果“我”生了一个朋友的气,在日记里写了关于他的一些刻薄的(mean)话,他永远不会知道。boring“无聊的”;wrong“错误的”;funny“有趣的”。

49然而(However),如果“我”的妹妹在博客里写了关于朋友的一些不好的东西,朋友可能会读(read)到并且会生气。

50参见上题解析。

51.D  当然,写博客也有一些好处(advantages)

52如果“我”某一天感到伤心,把它写进日记里,没有人会关心“我”,因为没人会知道(know)“我”心情不好。

53但是,如果“我”的妹妹在博客里写了同样的句子,她最好的朋友很快就会作出反应(respond),告诉她她们有多喜欢(like)她。

54参见上题解析。

55博客帮助人们与朋友保持联系并了解身边的人在做什么。stay in contact with意为”与……保持联系”,故选B

【解题导语】母亲去世后,作者留下母亲的衣物以作纪念,但后来意识到爱并不意味着紧抓住一些东西不放,所以作者采用了另一种方式纪念母亲。

56.A  推理判断题。根据最后一段中的“These were her best itemswhich were once worn by the most important person in my life.”以及“I used to think that her stuff was as forever sacred(神圣的)as my memory of her.”可推知,作者留下母亲的衣服是因为珍视母亲用过的东西。

57细节理解题。根据倒数第二段中的“I love trying to sniff out a memory from a vase or a drawer.”可知,作者喜欢通过这些东西想象别人的生活经历。

58段落大意题。根据最后一段的“I know now that once I love... a new home.”可知,作者认为非常喜欢一件东西时,不是紧抓住它不放,而是给它找一个新家,所以选D

59推理判断题。作者将自己珍视的母亲的衣服卖出去,为它们找个新家,说明作者不再通过留着母亲的衣物来怀念她,而是改用另一种方式。故B项正确。

【解题导语】逛逛自然公园,会有新发现。快来吧,家庭套票还有优惠。

60细节理解题。根据第一段中的“new discoveries of rare plants are frequently being made here”可知,稀有植物经常被发现,意味着这里还有一些植物没有被发现,故B项正确。

61.C  词义猜测题。根据第三段中的“There are hotels,inns and chalets at Kinabalu Park to suit one's budget.”可知,chalets的意思应该是和hotelsinns相近。故选C项,cottage“小屋,(尤指)村舍”。

62.A  细节理解题。根据表格12Botanical GardenButterfly Farm对应的开放时间可知,A项正确。

63.D  细节理解题。19岁的儿子属于成人,所以是三个成人的票价;根据表格中Note里的“Adult?20.”可知,成人票为20美元,故三个成人应是60美元。

【解题导语】这是一篇记叙文。生活节俭的Gary在一家超市买东西时把自己十年前买的手套弄丢了,为此他很不开心,甚至感叹世风日下。一个月后,他再次来到这家超市的失物招领处,结果找到了他的手套。

64.B  细节理解题。第三段说,他十年前买那双手套是一个不错的决定,这双手套使他在坐公交车的时候感觉自己有身份,因此他觉得自己当年买这双手套是明智的。

65推理判断题。第一段说到GaryValue Mart买东西时比美国航空航天局挑选宇航员还仔细,并且买了东西之后说自己节省了80美分,再次买到了物有所值的东西。由此可推知他的家境不太富有,故A项正确。

66细节理解题。根据第五段“Gary感叹世风日下,以前人们捡到东西会物归原主”和第七段的第三句“他很沮丧,现在的人在路上捡到东西时不再物归原主了”可知,他认为自己的手套被人捡去不还了。

67主旨大意题。本文说的是Gary的手套失而复得的故事,因此A项“找手套”最适合作本文标题。

【解题导语】一只失去尾巴的海豚顽强地存活下来后,学会了用独特的方式在水中游动,并在海洋公园中优雅地表演她的经历被拍成了电影,观看她戴着人造的尾巴游泳给了人们莫大的勇气。

【长难句解读】The smaller dolphin,Grace,shows off a few of her tricks,turning around and waving hello to the crowd

分析:GraceThe smaller dolphin的同位语。turning around and waving hello to the crowd是现在分词短语作伴随状语。

译文:比较小的那只海豚名叫Grace,在转身向观众打招呼,炫耀着她的一些技巧。

68.C  考查细节理解。根据第二段中的“she was fighting for her life”可知,训练员担心的是她能否存活下来。

69.C  考查推理判断。第三段的后半部分提到她靠摇摆梗节(peduncle)前行,下一段提到这种移动对她的脊骨有害,所以一家公司为她制造了一条人造尾巴,由此可推断出这么做是为了调整她的游泳方式。

70.D  考查推理判断。Grace失去了尾巴,但是她坚强地活了下来,甚至还用残缺的身体学会了另一种游泳方式,再结合最后一段最后一句中的“courage”可知,她的故事激励人们勇敢地面对困难。

71.C  文中的“a big problem in schoolsespecially in high schools”与C项中的“a big problem”“a headache”相呼应。

72.E  文中的“This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking.”说明了作弊的一些原因,E项说明了作弊的另外的原因,故选E项。

73.A  文中提到当学生作弊时,他们只是考虑能够通过考试,与选项A“他们即使知道后果,也毫不在乎”一致。

74.G  文中提到别的同学可能会由于作弊而得到更高的分,故可推测下文应为这是不公平的,因为自己努力学习本可以得到比作弊者更高的分数的,故G项符合语境。

75.D  由本段内容可知,别人的作弊影响了作者学习的动力,并且作弊还对其他人传递了负面的信息,故可推测应选D项。

As a boy  grown  up in India, I

                   growing

had longed to  traveling  abroad. I used

                     travel

to listen to the stories my father told me about her stay in Canada and trips to

        his

Europe in  1970s. My big moment

               the

finally come in the summer of 1998

          came

when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend a meeting. The service during the flight to Frankfurt was such nice

                                       so

that even today I can still remember them. The flight was really smooth and

  it

 thorough   enjoyable, even for someone

thoroughly

 as  me, who is otherwise scared of flying.

like

【范文赏读】

That day ,my parents and I arrived at the airport early. We put our suitcases on a trolley and went first to check in with the airline.

After checking in, we went through passport control. Here an officer checked our passports, He stamped each of them. Then another officer searched our hand luggage.

At the gate, a lot of people were waiting to board the plane. Finally we got on the plane and found our seats. The plane was nearly full and the seats were narrow. My parents were to sleep as soon as the plane took off. I looked out of the window at our country and said to myself, “Goodbye. I'll be back soon.” Then I, too, fell asleep.