21.（’13合肥一检）—Thanks for the lift. I do appreciate it.
A.No problem B.With pleasure
C.Not necessarily D.A piece of cake
22.(’13安徽六校联考)If we just bring over products developed for the US market,we will soon be _______ to just competing on price.
23.It is necessary that we keep the young generation ______ of the current affairs.
A.informed B.being informed
C.informing D.to inform
24.(’13济南4月巩固性训练)—Where did you pick up the stamp?
—It was at the post office ______ we worked in the summer vacation.
A. that B. where
C. which D. when
25.(’13 杭州一检) In the past three decades, _________ significant advance has been made in _______modern agriculture.
A. a; 不填 B. the; a
C.不填；the D. a; a
26.(’13 天津卷) It was not until near the end of the letter she mentioned her own plan.
A. that B. where
C. why D. when
27. Hey, John! I _______ that you were invited to this party too.
A. didn't know B. I don't know
C. wasn't knowing D. hadn't known
28.(’13 绵阳三诊)________ difficulty you may face, we will always fight along with you.
A. What B. Whatever
C. However D. How
29. _______ her leg the last time, Brenda decided not to go on the school skiing trip this year.
A. Breaking B. Broken
C. To break D. Having broken
30.— I'm worried about the sports meet. Do you think it will be postponed?
—If it _______rain tomorrow. But actually the weather forecast has removed our worry.
A. could B. would
C. might D. should
31.(’13 重庆卷)A Midsummer Night's Dream ____ at the Theatre Royal on 19th June, and then tours throughout Scotlant.
A. opens B. is opened
C. will open D. will be opened
32. It makes good sense to buy a large packet because _______ will work out cheaper in the end.
A. it B. this
C. one D. they
33.(’13 湖南六校联考 )Nothing is _____ to defeat you when you often assess yourself negatively.
A. easy B. more easily
C. much easier D. the easiest
34. The increasing interest in reading is _____ in the number of people going to libraries and bookstores.
A. various B. evident
C. specific D. stable
35. (’13 皖南八校三次联考)Our English teacher often tells us that the meaning of a new word may be _______ according to the given context.
A. picked out B. ruled out
C. brought out D. taken out
(’13 陕西五校二模) Years ago, if a teenager had some problems in his life, he might go home and write them in his diary; now, a teenager with the 36 problems might go onto the Internet and write about them in a blog(博客). In many ways, a diary and a blog are very 37 .But what makes blogging different from writing in a(n) 38 diary?
The biggest difference is that a blog is much more 39 than a diary. Usually, a teenager treats his diary like a book full of 40 that he does not want to 41 with others.
It's interesting that someone who writes a blog 42 a diary will probably write nearly the same information.
I have a little sister, and sometimes I go online to read her 43 . She writes about things like waking up early for swimming practice and not studying enough for her chemistry test. 44 I was her age, I wrote about the same things, but 45 in my diary. Then, after I had finished writing, I would hide my diary in a secret place because I was 46 that my sister might read it.
The biggest 47 with blogging is that anyone can read what you write. If I was angry with a friend during high school and wrote something 48 about him in my diary, he would never know. 49 , if my sister ever wrote something bad about a friend, that friend might 50 her blog and get angry.
There are also 51 of blogging, of course. If I was feeling sad one day and wrote in my diary, nobody would care about me, because no one would 52 about it. However, if my sister wrote the same sentence in her blog, her best friends would quickly 53 and tell her how much they 54 her. Blogs help people 55 in contact with their friends and know what the people around them are doing.
42.A.instead of B.as well as
C.except for D.besides
51.A. reasons B.wishes
（’13成都二诊）I moved from Chicago to Brooklyn in July of 2010, just in time to watch my mother die. My parents were both gone now. I took with me as many things they had left behind as I could.
I was walking out one Saturday later that summer when something caught my eye —a pale green dress. Laid out on the pavement was stuff like earrings, glass candle holders, and books. Hanging on the fence behind were a few pairs of jeans and a green cotton dress.
The woman, the host of the stoop（门廊）sale, looked like she was getting rid of a past she didn't need or want:a dress that was too big for her, a chest of drawers that took up too much space, space she needed, maybe, to heal, recover, or grow.
I wasn't really planning on buying anything, but now I needed to show her that I appreciated her things and I would give them a safe home. Then I had my first stoop sale— I paid her 20 dollars for her green cotton dress and her blue candle holder.
From that day on, I became interested in stoop sales, some of my favorite things are from someone else's life. I find no joy in shopping at regular stores any more. I love trying to sniff out a memory from a vase or a drawer. It is comforting to know that someone has breathed and laughed inside a sweater before me.
A few weeks ago, I carried my mother's dresses to a friend's stoop. These were her best items, which were once worn by the most important person in my life. For many hours, I watched from across the path people advancing the stoop, some leaving with Mom's dress. I used to think that her stuff was as forever sacred(神圣的)as my memory of her. I know now that once I love a scarf or shirt too dearly， it needs to find a new home． Even that green dress is long gone by now．
56．The author took her mother's dresses after her death because______.
A．she valued the things used by her mom
B．she didn't want to throw them away
C．she could sell them later
D．they were her mom's best items
57．From the passage，we know that________.
A．the things the author bought from the woman were too big
B．the author is fond of imagining others' life experiences
C．the author will never shop at regular stores any more
D．the author still keeps most of her mom's things
58．In the last paragraph，the author tries to tell us that______.
A．her mom is the number one person in her life
B．she didn't really want to sell her mom's dresses
C．she still thinks of her mother quite often
D．love doesn't mean holding on to something tightly
59．It can be inferred that the author will______.
A．not sell her own things at stoop sales
B．keep her mom in her mind in another way
C．be sad about all the memory of her mom
D．move to another city for a new life
(’13福建毕业班质检)Step into wonderland and follow any of the many tracks around Kinabalu Park． Even though it is the most explored and studied place in Borneo，new discoveries of rare plants are frequently being made here．
So take a map and set off on your own or follow Park Naturalists as they take you on guided path walks and point out the various wonders．There are also visual shows advertising rare plants and animals here．If you are a first-time visitor，sign up for these shows and you'll be excited when you find yourself identifying the same plants and animals on your walks—or during your climb up Mt．Kinabalu．
Mt．Kinabalu Botanical Garden is one of the biggest attractions at the park． Started in 1981，this 5-acre garden is an excellent collection of the different kinds of plant-life on the mountain，as plants from all over the park have been replanted here． There are hotels，inns and chalets at Kinabalu Park to suit one's budget. For more information click www. sabahtourismtourism．com.
60.It can be learnt that _____.
B. there're still some unknown rare plants in
D.visitors should follow the Park Naturalists so as not to get lost
61.The underlined word“chalets” in Paragraph 3 most probably refers to“______”.
62.Which of the following is TRUE according to the passage?
B.Guided Nature Walk is a favorite of first-time visitors.
C.Slide Show is unavailable unless it is arranged in advance.
D.Visitors can have access to Night Walk anytime they wish.
63.If a couple visit the Park with their son aged 19, how much will they pay?
A.$ 30. B.＄ 40 C.$ 50. D.$ 60.
（’13湖北八校二次联考）Seventy-three-year-old Gary selected his food in Value Mart more carefully than NASA chose its candidates for the space shuttle. Skim milk was $ 2.99, on sale from $ 3.49;white bread, 89 cents with a discount; table salt, 99 cents, 20 cents off the regular price. Leaving the cashier, he estimated that he had saved 80 cents today.He was pleased that he had got good value for his money again.
At the exit, the cold wind reminded him of his gloves. “Now where are they?”Not in the coat pockets. Not in the grocery bag either. The worried man made a thorough search of all his pockets, again including the grocery bag. Now he was sure they must have been dropped somewhere inside the store.
“Society has changed, and people have hanged,”he murmured to himself.“Years ago, if somebody picked up something lost, they would give it back. Not any more！”
On his way out,he went over to the cashier to ask if she had received any lost gloves. She asked him what colour they were,and when he said“black”, there came a disappointing answer. He took his time now, finally walking out of the store.
After a month,
“Yes!Those are mine!”
64.According to the passage,
65.What can we infer about
A.He is not well off.
B.He is particular about food.
C.He holds a pessimistic attitude towards life.
D.He doesn't get along well with his neighborhood.
A.He was not careful enough.
B.The cashier forgot to return his gloves.
C.A customer took his gloves by mistake.
D.Someone picked up his gloves and kept them on purpose.
67.What is the best title for this passage?
B.The stolen gloves returned
C.Declining moral standards
D.A forgetful but stubborn old man
（’13北京卷） Tail Spin
Two dolphins race around in a big pool in the
Grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap. When the dolphin arrived at the
Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. Grace taught herself to move another way—like a fish! She pushes herself forward through the water by moving her peduncle from side to side.
The movements put harmful pressure on Grace's backbone. So a company offered to create a man-made tail for her. The tail had to be strong enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldn't hurt her.
The first time Grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. Some days she wears it for an hour at a time,others not at all. “The new tail isn't necessary for her to feel comfortable,” says Stone, “but it helps to keep that range of motion（动作） and build muscles（肌肉）.”
Now, the dolphin is about to get an even happier ending. This month, Grace will star in Dolphin Tale, a film that focuses on her rescue and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to meet her. Seeing Grace swim with her man-made tail gives people so much courage.
68.When Grace first arrived at the
C.chance of survival
D.adaptation to the surroundings
69.A man-made tail is created for Grace to ________.
A.let her recover faster
B.make her comfortable
C.adjust her way of swimming
D.help her perform better tricks
70.The story of Grace inspires people to ________.
A.stick to their dreams
B.treat animals friendly
C.treasure what they have
D.face difficulties bravely
There are many problems in the world everywhere we go. There is a big problem in schools, especially in high schools. 71 Teens have figured that it is okay to cheat because everyone does it. Dishonesty has become a big factor in today's society. Cheating affects everyone in some way.
Cheating occurs every day in every school. Cheating occurs even in the nicest schools, including private schools. This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking. 72
There is a wide range of cheating that can go on in schools. It can be as simple as copying one word, or copying the whole test. Whatever the extent of the cheating, that does not make it right. In today's society, teens just assume that cheating is an acceptable way of getting through test. 73
Cheating affects me because when I study very hard for a test, someone else may do better than me because of their cheating. This may ruin the curve for the class. 74 With that, sometimes I feel taken advantage of when someone glances over at my paper. I don't always cover it up, but sometimes I do.
This effects my motivation to learn because I figure that studying is not worth it anymore if everyone is cheating and I might as well not study as hard. This can be frustrating. Cheating widely affects others too. 75 It ruins the learning environment in the classroom.
In conclusion, no matter what the motivation is, it is wrong to cheat. But today, so many do it that teachers have to watch even more carefully.
What shall we do about it? We have to face the problem of cheating. If everyone would guard themselves against cheaters, they might give it up.
A.They don't care even though they know the consequences.
B.It seems as if teachers don't care, and you can get away with it.
C.Cheating is a big problem and a headache for teachers to watch out for.
D.Cheating only sends a negative massage to everyone.
E.Also, one might do it because he knows he can get away with it.
F.I used to get mad at cheaters for not playing fair, but I think it more fun to battle with them.
G.And that is not fair because I could have got a better score.
As a boy grown up in
1—5 BBCAB 6—10 ACCBA 11—15 CCBAA 16—20 CCCBA
21．A 考查交际用语。——谢谢你让我搭便车，我真的很感激。——不客气。No problem“不客气，没什么，没关系”，用于回答别人的道谢或道歉，符合语境。With pleasure“非常愿意”，表示客气地接受或同意；Not necessarily“不一定”；A piece of cake“小菜一碟”。
22．C 考查动词辨析。句意：如果我们只是把为美国市场开发的产品拿过来，那么我们将很快沦落到只能打价格战的境地。be reduced to doing“沦落到”。
23．A 考查非谓语动词。句意：让年轻一代时刻了解时事是很有必要的。the young generation和inform之间是逻辑上的动宾关系，故用informed。
24．B 考查强调句的省略和定语从句。句意：——你在哪儿买到的邮票?——在我们暑假工作过的那个邮局。分析句子结构可知，答句是一个内置了定语从句的强调句式，空处在定语从句中作地点状语，故用where引导。将答句补充完整应为“It was...vacation that I picked it up”。
25．A 考查冠词。第一空，make a significant advance表示“取得重大进步”，为固定短语；第二空，modern agriculture表示“现代农业”，agriculture为不可数名词且此处表泛指，因此第二空不用冠词。故选A。
26．A 考查强调句型。句意：直到将近信的结尾她才提及了自己的计划。本题的题干为强调句型，被强调部分为not until near the end of the letter
【知识拓展】当not until位于句首时，句子（主句）要倒装。如：①No until the teacher came in did the students stop talking．直到老师进来学生们才停止讲话。②Not until next week will the sports meet be held．直到下周才开运动会。
29．D 考查非谓语动词。分析句子结构可知，此处为原因状语。break与其逻辑主语Brenda之间是主谓关系，又根据“the last time”可知，break的动作发生在decided之前，因此使用动词的-ing形式的完成式，故选择D。
32．A 考查代词。句意：买大盒的是很明智的做法，因为大盒的最终算下来更便宜。此处代词指代前面提到的a large packet，属同一事物，故选it。
35．C 考查动词短语辨析。句意：我们的英语老师经常告诉我们说新单词的意思根据上下文就有可能体现出来，bring out“使显现”符合句意。
42．A 有趣的是，很多不写日记写博客的人，写的内容竟然是差不多的。instead of表示“代替，作为……的替换”，符合语境。
55．B 博客帮助人们与朋友保持联系并了解身边的人在做什么。stay in contact with意为”与……保持联系”，故选B。
56.A 推理判断题。根据最后一段中的“These were her best items，which were once worn by the most important person in my life．”以及“I used to think that her stuff was as forever sacred（神圣的）as my memory of her．”可推知，作者留下母亲的衣服是因为珍视母亲用过的东西。
57．B 细节理解题。根据倒数第二段中的“I love trying to sniff out a memory from a vase or a drawer．”可知，作者喜欢通过这些东西想象别人的生活经历。
58．D 段落大意题。根据最后一段的“I know now that once I love... a new home．”可知，作者认为非常喜欢一件东西时，不是紧抓住它不放，而是给它找一个新家，所以选D。
60．B 细节理解题。根据第一段中的“new discoveries of rare plants are frequently being made here”可知，稀有植物经常被发现，意味着这里还有一些植物没有被发现，故B项正确。
61.C 词义猜测题。根据第三段中的“There are hotels,inns and chalets at Kinabalu Park to suit one's budget.”可知，chalets的意思应该是和hotels，inns相近。故选C项，cottage“小屋，（尤指）村舍”。
62.A 细节理解题。根据表格1，2中Botanical Garden和Butterfly Farm对应的开放时间可知，A项正确。
65．A 推理判断题。第一段说到Gary在Value Mart买东西时比美国航空航天局挑选宇航员还仔细，并且买了东西之后说自己节省了80美分，再次买到了物有所值的东西。由此可推知他的家境不太富有，故A项正确。
【长难句解读】The smaller dolphin,Grace,shows off a few of her tricks,turning around and waving hello to the crowd．
分析：Grace是The smaller dolphin的同位语。turning around and waving hello to the crowd是现在分词短语作伴随状语。
68.C 考查细节理解。根据第二段中的“she was fighting for her life”可知，训练员担心的是她能否存活下来。
71.C 文中的“a big problem in schools，especially in high schools”与C项中的“a big problem”“a headache”相呼应。
72.E 文中的“This usually occurs when someone does not study for a test or just does not feel like thinking.”说明了作弊的一些原因，E项说明了作弊的另外的原因，故选E项。
As a boy grown up in
had longed to traveling abroad. I used
to listen to the stories my father told me about her stay in
Europe in ∧ 1970s. My big moment
finally come in the summer of 1998
when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend ■ a meeting. The service during the flight to
that even today I can still remember them. The flight was really smooth and
thorough enjoyable, even for someone
as me, who is otherwise scared of flying.
That day ,my parents and I arrived at the airport early. We put our suitcases on a trolley and went first to check in with the airline.
After checking in, we went through passport control. Here an officer checked our passports, He stamped each of them. Then another officer searched our hand luggage.
At the gate, a lot of people were waiting to board the plane. Finally we got on the plane and found our seats. The plane was nearly full and the seats were narrow. My parents were to sleep as soon as the plane took off. I looked out of the window at our country and said to myself, “Goodbye. I'll be back soon.” Then I, too, fell asleep.