您当前位置:少年文摘报 >> 试题宝典 >> 高中 >> 浏览文章

高一第二学期英语阶段检测题

2014-6-20 10:59:23 本站原创 shnwzb 【字体:

 

高一第二学期英语阶段检测题

(时间:90分钟  满分:120分)

 

第Ⅰ卷

第一部分  英语知识运用(共两节,满分45)

第一节  单项填空(15小题;每小题1分,满分15)

ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

1. —What do you think of_______lecture given by Professor Thomas?

   —Great. I quite agree with his idea that everyone can make________difference to society.

A. the; a    B. a; a    C. the; the    D. a; the

2. He is easy to satisfy. Even a small success will give him a sense of________.

A. responsibility            B. achievement

C. humour                    D. direction

3. The beautiful mountain village_____we spent our holiday last year is located in______is now   part of Hefei.

A. which; where            B. where; what

C. that; what                 D. when; which

4.________is known to all, historic attractions are owned by all human beings and should be shared by people from all over the world equally.

A. As      B. It       C. Which      D. What

5. We Chinese people fully understand that only through continuous and great efforts________our Chinese Dream into a reality.

A. can we turn                     B. we can turn

C. we must turn            D. can turn we

6.—John, why are you so upset?

  —I________my cell phone all morning but it is nowhere to be found.

A. am looking for       B. have been looking for

C. have looked for       D. had looked for

7.—Another can of beer?

  —No, thank you.______. I have to drive home.

A. With pleasure           B. I' d rather not

C. That would be nice    D. Just my cup of tea

8. The book as well as the flowers________my mother, but my father thought they were for him and took them.

A. were intended for      B. was intended for

C. intended to give        D. intended giving

9. When reading English novels, I often_____idiomatic expressions that I can' t understand.

A. come across              B. go over

C. get across                 D. take over

10. Jack wasn' t saying anything, but the teacher smiled at him________he had done something very clever.

A. in case                     B. even though

C. as usual                    D. as if

11.Jack likes playing computer games very much, to which he________nearly all his spare time.

A. spends    B. offers    C. devotes   D. provides

12. He stood up,________the large door and looked outside. On the ground lay a white dog.

A. opens                B. opened

C. opening             D. having opened

13. Either you or one of your classmates_____to be sent to attend the training class for the project next week.

A. are      B. was      C. have      D. is

14. Almost every one of the graduates wants to deliver a speech at the graduation ceremony, because for the speaker, ________is an honour.

A. invited                            B. being invited

C. be invited                 D. inviting

15. Our foreign teacher is still not very familiar with our classmates because it was only two weeks ago, in April,________he started teaching here.

A. before     B. when     C. that     D. which

第二节  完形填空(20小题;每小题15分,满分30)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(ABCD)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Once upon a time there were two incredibly intelligent and capable boys. Their wonderful  16  were obvious from an early age, and they easily outdid(优于) everyone around. They had always known they were special, and everyone would come to admit how   17  they would be in the future.

Each of them   18   in a different way. The first used all his talent and intelligence to have a successful career and show everyone his   19    He took part in all kinds of    20    , visited many important people and places, and was great at making friends with those in high places. The second boy,    21   aware of his own capabilities, never stopped feeling a heavy

  22  .He would do almost any task better than those around him, and he would feel   23   to help them. This didn' t leave him enough time to    24   his own dreams of greatness.  He was always busy looking for ways to more effectively help others.   25   , he was a much-loved and well-known person, but only in his own small circle.

Destiny was such that a great disaster   26   that land, spreading problems and misery far and wide. The first of the two brilliant young men had never

  27  anything like this, but his brilliant ideas worked throughout the land, and he managed to   28  improve the situation.   29   the second young man was so used to   30  all kinds of problems, and had such useful know-how(实际经验) in certain subjects that the disaster   31   affected the people in his region at all. His admirable methods were then   32  across the land, and the fame of this good and wise man spread even more than had that of the first young man. Indeed, he was soon   33  governor of the whole nation.

The first young man then   34   that the greatest fame and wisdom is that which is born from the very things we do in life, from the   35   they have on others, and from the need to improve ourselves every day. He never again took part in competitions or vain shows, and from then on, he was always ready to offer a helping hand to all.

16. A. similarities         B. difference

     C. procedures              D. talents

17. A. beautiful             B. exceptional

     C. gloomy                  D. rich

18. A. developed           B. worked

     C. learned                   D. remembered

19. A. satisfaction          B. disadvantage

    C. superiority         D. future

20. A. competitions              B. meetings

     C. parties                    D. classes

21. A. usually               B. badly

     C. equally                   D. casually

22. A. mood                 B. loads

     C. pressure           D. responsibility

23. A. obligated            B. useless

     C. forced                    D. bitter

24. A. think          B. follow

     C. desert                     D. drop

25. A. As a result                B. At the same time

     C. On the other hand     D. On the contrary

26. A. blessed               B. appeared

     C. went               D. struck

27. A. come across        B. come over

     C. come for         D. come into

28. A. greatly                B. completely

     C. impossibly              D. slightly

29. A. So     B. And     C. But       D. For

30. A. dealing               B. solving

     C. ignoring          D. discussing

31. A. greatly                B. vastly

     C. nearly             `      D. hardly

32. A. adopted                     B. adapted

     C. banned                   D. conducted

33. A. refused               B. elected

     C. awarded            D. received

34. A. explained            B. showed

     C. understood              D. proved

35. A. affection             B. help

     C. benefits                  D. impact

第二部分  阅读理解(共16小题;每小题2分,满分32分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

A

I sat at my seat waiting for the school paper to be passed around. I waited anxiously, knowing that once I received it I would know how good a writer I really am.

When the paper arrived at my classroom, I nearly knocked down five of my classmates to get to the first paper. With the school paper in my hands, I returned to my seat. About a month earlier, I had handed in one of, what I believed to be, my best stories. I named it Symbol of Success. The head of the English Department at my school, Professor Cullen, had said that she would include some reviews(评论)of students' stories in the latest school paper. Professor Cullen was known for her rough criticism. Impressing her was very hard but I wanted to be the first to do so.

I sat at the edge of my seat as I read through the other story reviews. There wasn't one story that got more than three stars. I became calm and wasn't anxious to know my review. It was long after thai I heard someone shout out “Five stars?! Seriously!” from behind me. I turned around and saw the shocked expression of Gene's face, “Peter, your story got five stars!” I couldn't believe what I was hearing. I turned my attention back to my story and saw the five stars at the end of the review that I had not read yet. ! looked through the review written by Professor Cullen. She wrote that I had a gift for story writing.

I was proud that I achieved what I thought was impossible. For so long I believed I wasn' t as good as I thought I was and that my talent was not enough to cover up my lack of wring skills. But this review proved that I was truly a good writer and that there was a future ahead of me in the field of fiction writing. The review and the five stars meant the world to me. Those five stars became the symbol of my success.

36.How did the writer get the school paper?

A.His teacher gave it to him first.

B.The publisher sent it to him first.

C.His friend helped him get the first one.

D.He rushed ahead to get the first one by himself.

37.What can we learn about Professor Cullen?

A.She was very gentle to everyone.         

B.She seldom praised her students.

C.She was very cold to her students.       

D.She was hated by her students.

38.We can learn from this text that Peter____.

A.had thought his story was better than those of others

B.was always anxious to know the review about him

C.didn't know he got five stars until others told him

D.looked through a few stories that had got four stars

39.Why did the review and the five stars mean the world to Peter?

A.Because they helped him learn writing skills.

B.Because they made him happy for some time.

C.Because they helped him enter a key university.

D.Because they made him see his writing talents.

B

Dolphins are interesting animals and researchers find them interesting to watch. They don't have hands, but can use tools to solve problems, just like us. Scientists have observed a dolphin trying to get a shy eel(鳗鱼) to come out of its hole by poking() it with a dead fish. Many species of dolphin live in large societies. They have many different relationships and need a good communication system; they use a variety of sounds to communicate with each other.

There is currently no evidence that dolphins have a language of their own. But scientists still have a lot to find out about these animals and so there are certain to be a few surprises in the future.

At Kewalo Basin Marine Mammal Laboratory in Hawaii, the dolphin team have developed a sign language to communicate with the dolphins, and the results are amazing. Not only do the dolphins understand the meaning of individual words, they also understand the significance of the word order in a sentence. For example, when they were asked to“touch the ball with your tail and then jump over it” they generally responded correctly and straight away, which showed that they understood the language.

Most mammals seem to enjoy play—but dolphins seem to like making their games as challenging as possible. On a beautiful day in 1997, researchers working at a beach, off the southern coast of Brazil, observed a little dog going into the sea and swimming towards the dolphins. To their surprise, the dolphins approached the dog and then started throwing it into the air. The dog seemed to enjoy the “game” and continued playing with the dolphins for more than an hour. From then on, different dogs were seen trying to interact with the dolphins.

Dolphins live in a very different world from ours, but they are very good at our “IQ tests”. For example, they will jump out of the water when they hear a whistle noise. They do this because they will get a fish as a reward. There is still much to learn about these cute problem-solvers, but from the evidence so far, it would seem as though dolphins are very intelligent.

40.To get a shy eel to come out of its hole, a dolphin would poke it with _____.

A.its hand               B.its tail           

C.a dead fish           D.its mouth

41.At a laboratory in Hawaii, the dolphin team have developed a _____ to communicate with the    dolphins.

A.variety of sounds                       

B.sign language

C.special word order                     

D.dolphin' s language

42.Dolphins not only understand the meaning of individual words, but they also understand the importance of _____ in a sentence.

A.the subject                              

B.the verbs

C.the main structure                     

D.the word order

43.When they play, dolphins seem to like making their games as _____ as possible.

A.difficult                    B.easy               

C.interesting                 D.relaxing

C

Forty-first President George H.W. Bush prematurely (草率地) announced former South African President Nelson Mandela' s death Sunday morning.

The mix-up happened when Bush's spokesman Jim McGrath misread a Washington Post news flash.

     The 41 stmnt(报告书) sent this morning was the result of my misreading the heading on the WaPo news flash. Stupid mistake by me. Apologies to all.

Jim McGrath ( @jgm41 ) September1, 2013

The original statement read: “Barbara and I mourn the passing of one of the greatest believers in freedom we have had the privilege know. As President, I watched in wonder as Nelson Mandela had the remarkable capacity to forgive his jailers following 26 years of wrongful imprisonment—setting a powerful example of redemption and grace for us all. He was a man of tremendous moral courage, who changed the course of history in his country. Barbara and I had great respect for President Mandela, and send our condolences to his family and countrymen.”

The South African presidency corrected the statement, saying Mandela is still alive.

It is clearly incorrect. We see it as an error on his side and aren' t going to make a big deal about it,” presidential spokesman Mac Maharaj said.

Nelson Mandela was discharged from the hospital Sunday after initially being admitted in June for a lung infection. He is still in critical condition.

Mr Mandela was taken by ambulance to his home in Johannesburg which has been set up to provide intensive care.

In a statement, the government said: “Madiba' s condition remains critical and is at times unstable.”

Nevertheless, his team of doctors are convinced that he will receive the same level of intensive care at his Houghton home as he received in Pretoria.”

Former President H.W. Bush is also dealing with health problems of his own.

He was unable to attend the Martin Luther King Jr. memorial because his old age bas confined him to a wheelchair.

44.Who is to blame for George H.W. Bush's mistake?

A.Nelson Mandela.

B.Barbara.

C.George H.W. Bush himself.

D.Jim McGrath.

45.According to the statement, what's George H.W. Bush's attitude toward Nelson Mandela?

A.Negative.             B.Indifferent.

C.Positive.              D.Suspicious.

46.The underlined part in the passage is closest in meaning to ________ .

A.an expression of thanks for someone's help

B.an expression of congratulation on someone's success

C.an expression of sorrow for someone's death

D.an expression of wish for better health

47.Which of the following is TRUE about the South African presidency's response?

A.It put the statement right.

B.It showed serious concern about it.

C.It demanded an immediate apology.

D.It kept quiet about the incident.

D

What happened to the study of American history? It used to be that grade schools were flooded with names and dates, major battles, and a degree of patriotic myth-making. The basic tales of American identity were hammered home through stories: Plymouth Rock, the Salem witch trials, Hamilton' s duel, Honest Abe, etc.

But somewhere along the way, learning American history became less important than math and reading scores on standardized tests. Today, talk of STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) education is all the rage. And in the effort to offend no one conservative or liberal, the Civil Rights activist or Klan sympathizerhistory textbooks became watered down, vague(模糊的).

The result?“American kids—including those kids who were educated in the 1970s, 80s, and 90s—are historically illiterate, ”says historian David McCullough.“High school and college-educated young people today simply do not know the facts of American history. They don't know what happened, or why, or who was involved.”

The research backs him up. A recent study hy the U.S. Department of Education found that only 20 percent of fourth graders, 17 percent of eighth graders, and 12 percent of 12th graders showed “solid academic performance” on U.S. history exams. And the Intercollegiate Studies Institute study likewise showed that college seniors averaged 54.2 percent on a civic literacy test.

McCullough, 80, is the author of numerous books, including best-sellers on John Adams and Harry S. Truman. He's won the Pulitzer and the National Book Award twice (each), and received the Presidential Medal of Freedom. Many remember him as host of American Experience on PBS, and if you heard him speak, you'd certainly recognize his distinctive voice from narrating countless documentaries, including Ken Burns' The Civil War.

48.What is implied in the first paragraph?

A.Pupils now are well educated in the study of American history.

B.Pupils used to be well educated in the study of American history.

C.Plymouth Rockthe Salem witch trials,Hamilton's duel Honest Abe are famous persons.

D.Americans used to pay too much attention to American history education.

49.According to the text, why did history textbooks become unclear?

A.Because it is hard to get American history accurate.

B.Because learning American history became less important than math.

C.In order not to hurt the feelings of American parties.

D.In order to emphasize STEM education.

50.What does the underlined part “illiterate” in the third paragraph mean?

A.Well-educated.

B.Showing great interest.

C.Of great importance.

D.Knowing little or without knowledge.

51.What can be learned about McCullough?

A.He is more than 90 years old.

B.He's won the Pulitzer once.

C.He's won the National Book Award twice.

D.He once hosted American Experience on VOA.

第Ⅱ卷

第三部分  写作(共两节,满分43分)

第一节  短文改错(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

     In the old days, when Abraham Lincoln was one of the leading lawyer of the State, he noticed a little girl of ten who stood crying bitter. He stopped to learn what was wrong, and told that she was about to miss a long-promising visit to Decatur because the wagon had not come for her. “You needn't to let that trouble you,” was her cheering reply.“Just coming along with me and we shall make that all right.” Taking the little girl on the hand, he went through the streets of Springfield, a half mile to the railway station, put her on the train, and send her away with pleasure.

第二节  书面表达(满分28分)

假如你是李华,你和你的家人去了朋友Cathy所在的城市伦敦旅游,回来后你想对她表示感谢。请根据以下要点给Cathy写一封信:

1.感谢Cathy的热情款待;

2.在伦敦玩得很开心;

3.伦敦的风景和美食令人印象深刻;

4.邀请Cathy来中国旅游。

注意:1.词数100左右;2.可适当添加细节,以使行文连贯。

Dear Cathy,

___________________________________________

___________________________________________

                                                         Yours,

                                                         Li Hua

(摘自《金考卷》)

 

 

参考答案

第一部分  英语知识运用

第一节  单项填空

1.A  2.B  3.B  4.A  5.A  6.B  7.B  8.B  9.A  10.D  11.C  12.B  13.D  14.B  15.C

第二节  完形填空

16.D   17.B   18.A   19.C   20.A

21.C  22.D  23.A  24.B  25.A  26.D  27.A  28.D  29.C  30.B  31.D  32.A  33.B  34.C  35.D

第二部分  阅读理解

A

36.D  37.B

38细节理解题。根据第三段“‘Peteryour story got five stars I couldn't believe what I was hearingI turned my attention back to my story and saw the five stars at the end of the review that I had not read yet.”可知,彼得听到有人告诉他他获得了五颗星,刚开始他不相信自己所听到的……,由此可知,直到别人告诉他,他才知道自己获得了五颗星的评价。

39.D

B

40.C  41.B  42.D

43细节理解题。由第四段中的“Most mammals seem to enjoy playbut dolphins seem to like making their games as challenging as possible.”可知A项正确。challenging“有挑战性的”,了解该词的意思是做对这道题的关键所在。

C

44.D  45.C  46.C

47细节理解题。由文章中的“The South African presidency corrected the statementsaying Mandela is still alive”及“It is clearly incorrectWe see it as an error on his side and aren't going to make a big deal about it”可知选A

D

48推理判断题。由第一段中的“It used to be that grade schools were flooded with names and datesmajor battles and a degree of patriotic myth-making.”可知B项正确。

49.C  50.D  51.C

第三部分  写作

第一节  短文改错

In the old days, when Abraham Lincoln was one of the leading lawyer

                                        lawyers

of the State, he noticed a little girl of ten who stood crying bitter. He stopped

                          bitterly

to learn what was wrong, and told that

                                   was

she was about to miss a long-promising

                               long-promised

visit to Decatur because the wagon had not come for her.You needn't let that trouble you, was her cheering  reply.

                          his

Just coming along with me and we shall

        come

make that all right.” Taking the little girl

         it

on the hand, he went through the streets

by

of Springfield, a half mile to the railway station, put her on the train, and send

                                           sent

her away with pleasure.

第二节  书面表达

Dear Cathy,

Thank you for your help and good treat while we were traveling in London. You were so kind and friendly to treat us with good meals, and show us around the city.It is really nice to visit London, whose beautiful scenery and delicious food gave me a good impression. I had a great time there and learned a lot about London. Cathy, are you free these days? I would like to invite you to visit China. I'll show you around the interesting places, such as Beijing and Xi'an.

Express our thanks once more. Looking forward to your reply.

                                       Yours,

                                        Li Hua